Egbert Bakker

curriculum vitae

Geboren op 29 augustus 1974 in Rotterdam waar ik ook mijn jeugd heb doorgebracht.

Na de middelbare school ben ik naar Groningen verhuisd om rechten te studeren. Al gauw kwam ik erachter dat de Kunst veel meer iets voor mij was. Ik had altijd al met veel plezier getekend.

De academie in Groningen beviel mij goed. De omgeving was inspirerend maar het onderwijs was helaas minder. Na een paar jaar heb ik Minerva vaarwel gezegd en ben ik teruggegaan naar Rotterdam om als kunstenaar aan de slag te gaan.

Aanvankelijk schilderde ik primitief, maar geleidelijk aan ben ik ook meer gedetailleerd gaan schilderen.

Ik werk nu veel in opdracht. Tussendoor maak ik vrij werk waarin er geëxperimenteerd wordt met  diverse technieken en materialen. Als er dan iets ontstaat wat de moeite waard is, kan ik dat toepassen in de schilderijen die ik vervaardig.

Hoe meer je als kunstenaar moet uitleggen wat je kunst voorstelt of inhoudt, des te slechter het werk zelf is. Echte kunst spreekt voor zich. Het raakt je of het raakt je niet. Zo simpel is het.

De meeste van mijn schilderijen zijn gemaakt in acrylverf. Sommige zijn een combinatie van acrylverf, krijt, viltstift of balpen.

Heeft u een vraag over mijn werk of heeft u een idee voor een schilderij dat ik voor u kan maken? Ik kom graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Wilt u mij bezoeken in het atelier? Dat kan natuurlijk ook. Zie contact.

.

.

.

© Copyright 2024

All images appearing on this site are the property of Egbert Bakker and are protected under Dutch and International Copyright Laws.

The images may not be reproduced, stored, manipulated or used for any reason what so ever without the written permission of Egbert Bakker.
Any Copyright violation and/or infringement will be prosecuted to the fullest extent of the law.

.

.

.

.

.

.

.